Šampanieša ceļš. Uz slaveno šampanieša dzimteni starp Reimsu, Epernē un Šalonu pie Marnas vīna ceļotāji plūst kā svētceļnieki!
Visiem pasaules šampanieša ražotājiem īnogas aug tiši šeit.
Šampanieša ceļa mazajos ciematiņos dzīvo un strādā vīnkopji un vīndari.
Mazie nieciņi pie mājām piedod īpašu noskaņu.
Šampanieša ceļa zīmes.
Šampanieša ceļa zīmes.
Šampanieša ceļa zīmes.
Šampanieša ceļa zīmes.
Šampanieša ceļa zīmes.
Šampanieša ceļa zīmes.
Šampanieša ceļa zīmes.
Šampanieša ceļa pulkstens!
Pati lielākā šampanieša pudele.
Braucot pa šampanieša ceļu, visās lauku malās ir skaidras norādes kam tas pieder.
Pazīstamu ražotāju vārdi.
Pazīstamu ražotāju vārdi.
Lūdzu, ienāciet!
Šampanieša ceļš.
Rozes ir vēl jūtīgākas par vīnogām, tāpēc rozes stāda pie vīna dārziem, lai zinātu, ka viss kārtībā vai arī - nē!
Šampanieša ceļš.
Šampaņas reljefs pārsvarā ir līdzens vai viegli viļņains.
Šampanieša ceļš.
Reimsas Notre-Dame katedrāle.
Reimsas katedrāles makets.
Reimsas katedrālē tikuši kronēti visi Francijas karaļi.
Katedrāle slavena ari ar vitrāžām, starp tām arī Marka Šagāla vitrāža.
Reimsas katedrāles vitrāža.
Reimsas katedrāles vitrāža.
Lai šampanietis iegūtu raksturīgo dzirkstīgumu, tas jāraudzē divas reizes.
Gatavā produkcija. Pirms galīgās aizkorķēšanas katrā pudelē ielej nedaudz cukura sīrupa, lai šampanietim piešķirtu vajadzīgo saldumu.
Pirmā raudzēšana ozolkoka mucās.
Otrreizējā raudzēšana jeb šampanizēšana. Pilnās pudeles gadu vai ilgāk uzglabā vēsā vietā.
Vēl Pēdējie stāsti par šampanieti un...
Prozīt!