8. diena 16.06.2014

  • 8. diena 16.06.2014 1
    Šampanieša ceļš. Uz slaveno šampanieša dzimteni starp Reimsu, Epernē un Šalonu pie Marnas vīna ceļotāji plūst kā svētceļnieki!
  • 8. diena 16.06.2014 2
    Visiem pasaules šampanieša ražotājiem īnogas aug tiši šeit.
  • 8. diena 16.06.2014 3
    Šampanieša ceļa mazajos ciematiņos dzīvo un strādā vīnkopji un vīndari.
  • 8. diena 16.06.2014 4
    Mazie nieciņi pie mājām piedod īpašu noskaņu.
  • 8. diena 16.06.2014 5
    Šampanieša ceļa zīmes.
  • 8. diena 16.06.2014 6
    Šampanieša ceļa zīmes.
  • 8. diena 16.06.2014 7
    Šampanieša ceļa zīmes.
  • 8. diena 16.06.2014 8
    Šampanieša ceļa zīmes.
  • 8. diena 16.06.2014 9
    Šampanieša ceļa zīmes.
  • 8. diena 16.06.2014 10
    Šampanieša ceļa zīmes.
  • 8. diena 16.06.2014 11
    Šampanieša ceļa zīmes.
  • 8. diena 16.06.2014 12
    Šampanieša ceļa pulkstens!
  • 8. diena 16.06.2014 13
    Pati lielākā šampanieša pudele.
  • 8. diena 16.06.2014 14
    Braucot pa šampanieša ceļu, visās lauku malās ir skaidras norādes kam tas pieder.
  • 8. diena 16.06.2014 15
    Pazīstamu ražotāju vārdi.
  • 8. diena 16.06.2014 16
    Pazīstamu ražotāju vārdi.
  • 8. diena 16.06.2014 17
    Lūdzu, ienāciet!
  • 8. diena 16.06.2014 18
    Šampanieša ceļš.
  • 8. diena 16.06.2014 19
    Rozes ir vēl jūtīgākas par vīnogām, tāpēc rozes stāda pie vīna dārziem, lai zinātu, ka viss kārtībā vai arī - nē!
  • 8. diena 16.06.2014 20
    Šampanieša ceļš.
  • 8. diena 16.06.2014 21
    Šampaņas reljefs pārsvarā ir līdzens vai viegli viļņains.
  • 8. diena 16.06.2014 22
    Šampanieša ceļš.
  • 8. diena 16.06.2014 23
    Reimsas Notre-Dame katedrāle.
  • 8. diena 16.06.2014 24
    Reimsas katedrāles makets.
  • 8. diena 16.06.2014 25
    Reimsas katedrālē tikuši kronēti visi Francijas karaļi.
  • 8. diena 16.06.2014 26
    Katedrāle slavena ari ar vitrāžām, starp tām arī Marka Šagāla vitrāža.
  • 8. diena 16.06.2014 27
    Reimsas katedrāles vitrāža.
  • 8. diena 16.06.2014 28
    Reimsas katedrāles vitrāža.
  • 8. diena 16.06.2014 29
    Lai šampanietis iegūtu raksturīgo dzirkstīgumu, tas jāraudzē divas reizes.
  • 8. diena 16.06.2014 30
    Gatavā produkcija. Pirms galīgās aizkorķēšanas katrā pudelē ielej nedaudz cukura sīrupa, lai šampanietim piešķirtu vajadzīgo saldumu.
  • 8. diena 16.06.2014 31
    Pirmā raudzēšana ozolkoka mucās.
  • 8. diena 16.06.2014 32
    Otrreizējā raudzēšana jeb šampanizēšana. Pilnās pudeles gadu vai ilgāk uzglabā vēsā vietā.
  • 8. diena 16.06.2014 33
    Vēl Pēdējie stāsti par šampanieti un...
  • 8. diena 16.06.2014 34
    Prozīt!